søndag den 22. januar 2012

Enhver drengs drøm: BMW med styring og blinkende lygter

Dinky Toys var kendte for modelbiler af høj kvalitet og med masser af spændende funktioner. I en tid hvor legetøjsfabrikkerne konkurrede indbyrdes i at komme først med de nyeste påfund, har denne model af en BMW 2000 Tilux fra 1967 uden tvivl rangeret højt på drengenes ønskesedler. Dinky havde udstyret bilen med nogle ganske snedige finesser der nok har sat grå hår i hovedet på konkurrenterne.

Når man, under kørsel, læner bilen mod f.eks. højre, påvirker man en kontakt som aktiverer blinklysene i selvsamme side. Tilmed er der tale om ægte blink og ikke blot en konstant lysen. Den hældende vinkel påvirker samtidig forhjulene til at dreje ved hjælp af et sindrigt hjulophæng. Det skal dog her bemærkes at den danske Tekno-fabrik allerede inden BMW'ens fremkomst havde udstyret flere af deres modeller med styrbare forhjul, men lavet på den korrekte måde, så bilen skal lænes modsat den retning man ønsker den skal dreje i.


For at holde prisen nede på et fornuftigt lommepenge-niveau har man udeladt de sædvanlige features som døre, for- og bagklap til at åbne. De tekniske installationer med batteri og lysledende plastik optager det meste af pladsen under karrosseriet og vanskeliggør dermed opgaven. Den smukke to-tonede bemaling og æsken med display-indsats og brugsanvisning har dog sikkert været rigelig kompensation for den forventningsfulde dreng.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar