mandag den 23. januar 2012

View-Master's klassiske G-model

Hvis du er vokset op i 60erne eller 70erne er der en god chance for at du har siddet foran arkitektlampen og stirret ind i View-Master's G-model. Denne view'er i den sære grålige farve udmærker sig ved at være den første plastik-version af det klassiske legetøj. Alle tidligere modeller var lavet i kunststoffet bakelit som i 40erne og 50erne var meget udbredt (og som stadig bruges i dag), men som samtidig var et skørt materiale der let knækkede.

G-modellen var lettere og mere handy end forgængeren. Det nye, moderne design indvarslede et farvel til de mere avancerede view'ere som f.eks. den store D-model der, med elektrisk lys, større billedflade og justerbar fokus, var flagskibet i sortimentet.

G-modellen blev produceret fra 1959 og helt frem til 1977 og findes derfor både med det oprindelige Sawyer-logo men også med det senere GAF-mærke. G-view'eren udkom senere i en rød og en hvid udgave samt flere andre farvekombinationer. GAF's opkøb af View-Master betød en nedtoning af de sceniske billedhjul med landskaber og seværdigheder fra alverdens lande og i stedet en satsning på mere børneorienterede motiver. View-Master-stereoskopet laves stadigvæk i dag, netop i en tid med masser af fokus på 3D.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar